Da’s andere koek!: anders dan rolfondant taart (met receptprintable)

Voor Stevie’s tweede verjaardag wilde ik eens wat anders dan een taart met rolfondant. Ja, die kán ik ook maken, maar stiekem vind ik deze taartjes net zo leuk (misschien zelfs leuker…). Ik maakte vier verschillende taarten en ook nog suikerkoekjes.

Taart

Een ombre taart…

Taart

Vanillecake met frambozenvulling en vanillebotercrème. Niet alleen de buitenkant was ombre, maar ook de binnenkant.

Dan was er ook nog de chocoladetaart met ganache:

Op de onderste rand zit eetbare glitter.

Nog nooit eerder gemaakt, maar al zo lang op m’n dat-moet-ik-echt-een-keertje-maken-lijstje: worteltaart! (links op onderstaande foto)

Taart

Op de worteltaart zit een cream cheese-topping. Ik vond de worteltaart verbazingwekkend lekker! Ik heb het ooit eens eerder gegeten, maar toen vond ik het vies. Het scheelt misschien dat ik toen een jaar of twaalf was en even een lust-ik-niet-fase had. Niet zo’n erge, hoor. Maar kip met botjes, ragout en dus ook worteltaart waren niet aan mij besteed.

Omdat alle taarten ‘hoog’ waren, wilde ik ook nog een tegenhanger maken. Dat werd deze taart:

Dulce de leche-taart! Dit is een soort karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Je legt een blikje gecondenseerde melk in een pan met kokend water en laat dit drie á vier uur koken. Dan laat je het blikje ín het water afkoelen. Het goedje dat je dan hebt, is echt mierzoet, maar zó lekker. De bodem van de taart heb ik daarom vrij neutraal gehouden (geen suiker).

En dan nog de jurkenkoekjes, hier helemaal links.

Omdat niet iedereen van taart houdt, heb ik de koekjes erbij gedaan. Het waren suikerkoekjes die ik met een jurk-vormpje uit heb gestoken. Simpel, maar met zelfgebakken koekjes zit je nooit verkeerd.

De glaasjes, rietjes en limonadetap op de foto waren voor, hoe kan het ook anders, limonade! Zelfgemaakte limonade. Klassieke citroenlimonade, sinaasappellimonade en frambozenlimonade. Binnenkort volgen de recepten (én foto’s), maar dan moet het écht beter weer worden. Limonade is het lekkerst met warm weer, vind ik.

Voor de kinderen maakte ik een cupcake-station. Gewoon, op een dienblad.

Taart

Botercrème, gekleurde hagelslag, suikerfiguurtjes…

En als traktatie, voor mee naar huis, deze uitdeelzakjes:

In de zakjes zaten snoepjes. Bij vertrek knipte ik een zakje van de slinger af om mee te geven naar huis. Klik hier voor een werkbeschrijving van de uitdeelzakjes.

Van het recept voor worteltaart heb ik een receptprintable gemaakt. Klik hier om naar de printables te gaan. Het idee achter de receptprintables is, dat je een recept kunt printen en meteen in je kookschrift kunt doen. Niet meer overschrijven of kopiëren. Oja, ik hoor het graag als je één van mijn recepten gemaakt hebt. Wat vond je ervan? Was het recept duidelijk? Zo niet, dan kan ik dit aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.