Glazen potjes

Recycle: glazen potjes opleuken (een how-to)

Ik houd nogal van een recylce-knutselwerkje op z’n tijd. Een tijdje terug maakte ik deze theelichten van glazen potjes. Nu maak ik ze weer, maar in een andere stijl: paint it pink! Het is supersimpel, maar geeft een vrolijk resultaat.

Je hebt nodig:
-glazen potjes, uitgewassen
-verf (ik gebruikte roze verf)
-een kwast
-een stukje plastic/karton om wat verf op te doen

Haal de kwast door de verf en maak vegen verf op het potje. Done!

Ik maakte potjes met labels om iets op te schrijven:

Ook dit uitgewassen blikje kreeg dezelfde look:

Glazen potjes

Het resultaat:

Van sommige potjes had ik ook de dekseltjes bewaard, zodat ik de potjes weer kon gebruiken voor jam, gelei en olijven. De labels beschreef ik later met watervaste stift.

Glazen potjes

En omdat ik toch met roze verf bezig was…

Glazen potjes

…kregen deze kandelaars een roze jasje.

Glazen potjes

De servetjes op bovenstaande foto legde ik even onder de naaimachine. Ook al zo’n gevalletje ‘kleine moeite, groots resultaat’. Dit kun je ook doen met (brief)papier en enveloppen. Ik denk dat het met de meeste naaimachines wel kan. Soms is het even puzzelen met het instellen van de steekdichtheid.

De simpelste dingen zijn vaak het leukst, vind ik. In vijf minuten klaar en zo makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.