Woensdag workout 13-3-’13

In de woensdag workout een oefening voor de rug en een oefening voor de buik, waarbij je je nek niet belast. Speciaal voor mensen die bij bijvoorbeeld crunches geneigd zijn aan hun nek te trekken (je buik moet het werk doen hè!).

Rugoefening:

Woensdag workout - Prone (leg lift)

Ga op je buik liggen met je voorhoofd op je handen. De bedoeling is dat je je hoofd gedurende de hele oefening laat liggen, zodat je nek in één lijn is met je rug. Je benen liggen een beetje uit elkaar (heupbreedte of een tikje breder nog).

Woensdag workout - Prone (leg lift)     Woensdag workout - Prone (leg lift)

Til dan, rustig aan, één been op. Leg je been weer neer en til dan het andere been op. Probeer je been nagenoeg gestrekt te houden en maak een puntvoet om je been mooi lang te maken. Het kan helpen om je schoenen uit te doen, zodat een puntvoet maken beter lukt.

Ja, het is de bedoeling dat je dit meteen in je onderrug voelt!

Herhaal de gehele oefening acht keer (gehele oefening = één keer met rechts + één keer met links). Neem een minuutje rust en begin dan opnieuw. In totaal doe je drie sets.

Buikoefening:

Woensdag workout

Ga op je rug liggen met je benen opgetrokken. Je knieën zijn recht boven je heupen. Je enkels zijn in één lijn met je knieën. Je maakt dus echt een hoek van je benen. Je rug ligt helemaal op de grond (duw je rug ‘plat’) en je armen liggen naast je lichaam.

Woensdag workout     Woensdag workout

Strek één been voorwaarts. Doe rustig aan en blijf je rug tegen de grond duwen (géén holle rug). Trek je navel flink in, zodat je spanning op je buik zet. Je strekt je been dus naar voren, maar raakt de grond net niet. Trek je been vervolgens weer in (knie boven de heup) en herhaal de oefening met het andere been.

In totaal doe je deze oefening acht keer (rechts + links). Neem dan een minuut rust en herhaal. Doe drie sets van deze oefening.

Volgende week weer een woensdag workout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.