‘A day in the life’

Vandaag laat ik je zien hoe een gemiddelde dag er bij mij uit ziet. Niet omdat ik nou zo groots en meeslepend leef, want dat valt wel mee, haha! Maar vorige week heb ik erg weinig blogposts geplaatst (sorry!) en dat komt omdat ik, achter de schermen, heel druk bezig ben met de website en de uitbreiding die daarbij hoort. Vandaar.

Dus hier een kijkje in mijn leven!

(dit was afgelopen woensdag)

7.30 uur

Aan de vroege kant voor mijn begrippen. Stevie was altijd een uitslaper, maar de laatste week is ze er wat vroeger bij. Misschien speelt ze vast in op de zomertijd? Vannacht gaat de klok een uur VOORuit (VOORjaar = VOORuit). Een uur minder slapen, dus chagrijnig aan het paasontbijt, haha!

8.00 uur

Eventjes tv kijken in bed en dan naar beneden en ontbijten. Ik drink ’s ochtends het liefst thee. Je kunt hier trouwens meteen zien hoe ik de kleuren voor de header (bovenaan deze site) heb gekozen. 🙂

Edit: inmiddels is de header weer veranderd. Dat doe ik zo af en toe.

9.00 uur

Na het ontbijt lees ik de krant en doe ik een Social-rondje. Nog eventjes bouwen met Duplo (vooral hoge torens zijn hier tegenwoordig in trek) en dan de douche in.

9.30 uur

Stevie speelt met Barbie’s, terwijl ik de Mount Everest aan was wegwerk. Strijken is zó niet mijn hobby! Wat ik wel leuk vind, is een knoopje aannaaien en een lapje op een knie stikken. Dus dat doe ik ook. En de zolder opruimen/stofzuigen. Moet ook gebeuren.

10.30 uur

Stevie verplaatst zichzelf van de Barbie-hoek naar een groot vel papier. Ik klieder en kleur eventjes mee…

11.00 uur

…en om 11.00 uur zitten we dan met een fruithap op de bank. Peer, in dit geval. Stevie babbelt ondertussen, met volle mond, de oren van m’n hoofd. Iets over puma’s die in een gat waren gevallen. En ze moesten er ook weer uit. Hele boeiende gesprekken hebben wij!

11.15 uur

Op de website komen binnenkort ook gratis te downloaden leukigheden, waaronder een e-book. De kladversie is bijna klaar. Om 11.15 uur is de peer op en pak ik dus mijn aantekeningen erbij.

12.00 uur

Stevie en ik maken samen de blogpost over de neonkettingen (ohoh, kinderarbeid!). Ik knip de kralen en zij vindt het geweldig dat die wegschieten. Ze zoekt ze allemaal weer bij elkaar. Handig voor mij, maar vooral gezellig en we lachen wat af.

13.00 uur

Na alle foto’s voor het artikel over neonkettingen, lunchen we samen, mijn hulpje en ik. Ik maak vers sinaasappel-aardbeisap. Nou ja, met semi-verse aardbeien, want uit de diepvries. En die zwarte puntjes bovenop het sap? Dat is peper. Zwarte peper is een goede combinatie met aardbeien. Stevie vindt het ook lekker, maar na anderhalf glas sap zegt ze ineens: “Vinnie lekkur!”, met andere woorden: genoeg gehad!

13.45 uur

Na de lunch zet ik de laatste puntjes op de i voor de neonkettingen en werk ik aan de volgende blogpost. Vooral het denkwerk dan, hè. Dus zet ik alles op papier en dan is het tijd om m’n hoofd leeg te maken en te werken aan…

14.15 uur

…een speelkleed in opdracht. Iets heel anders!

15.00 uur

Het is koud, maar de zon schijnt, dus gaan we nog even naar buiten. Met maar liefst twee speeltuinen in de straat is dat sowieso fijn. Stevie vermaakt zich in de zandbak, ik zit op een bankje en eet een appel. Stevie gaat ook een kleine honderd keer van de glijbaan

15.30 uur

“Ga jij naar bed?” “Ja mama, slapen.”

15.45 uur

Binnenkort gaat de webshop VAN BRITT open en dus ben ik druk bezig met de producten die daarin verkocht gaan worden. Ik bedenk, ontwerp en maak alles zelf. Dat zie je dus op deze foto. Maar jouw oog was natuurlijk allang gevallen op die doos Merci die daar ligt, haha! Die heb ik gekregen van twee tevreden mede-sporters bij de sportschool waar ik werk. En dit is heel knap van mij; ik kreeg deze doos VORIGE week woensdag en hij is nog niet leeg! En dan, moet je weten, zijn een paar van mijn bijnamen: ‘culifreak’, ‘lekkerbek’ en het minder charmante ‘vreetbeer’. ‘Professioneel vreetbeer’ zelfs, volgens Dennis. Je kunt je vrouw maar een koosnaam geven…

17.00 uur

17.00 uur. Nog even een les doornemen die ik vanavond ga geven. Terwijl dit in de oven staat:

18.00 uur

Nee, wij eten niet iedere dag een hele kip. Dit was een ‘project’. Kippenboutjes op dag één, stukjes kippenborst op dag twee en kippenbouillon in de diepvries.
Bij de kip aten we kikkererwten en een mix van zoete- en gewone aardappelen.

18.30 uur

Afruimen en even spelen na het eten. Het komt er eigenlijk altijd op neer dat we op de grond liggen of kruipen. ‘Ik. Ga. Jou. Vangen!’ Daarna klinkt er dan een keiharde schaterlach van Stevie en hoor je voetjes rennen.

19.00 uur

Omkleden. Dadelijk lekker dansen. En op deze nieuwe schoenen komt dat zeker goed!

19.45 uur

Woehoe!

21.00 uur

Om 21.00 uur zit ik weer fris gedoucht achter m’n computer om te werken aan nog twee websites die ik over een aantal weken lanceer. Ik gebruik WordPress voor mijn websites, omdat ik dat fijn vind werken. Inmiddels ben ik zover dat ik met een standaard template begin, maar zoveel aanpas dat het toch ‘iets van mij’ wordt. Ja, ook in de code van de website knutsel ik dus. Da’s heel wat voor iemand die een jaar geleden nog riep: computers en ik zijn geen match! (behalve mijn macbookje dan, wij zijn vrienden, hij/zij heeft me nog nooit in de steek gelaten… *klopt af*)

22.00 uur

Om 22.00 uur is Dennis ook weer terug van het sporten en zitten we aan tafel. Ja, ik weet het, dit ziet er heel ongezellig uit, maar het werkt voor ons heel fijn. Hij is namelijk ook met een startup bezig en we vullen elkaar goed aan als we samenwerken.

23.00 uur

En dan komt dit op tafel in plaats van de laptops en sluiten we de dag af. Eigenlijk was het nog ietsje later, maar dat durf ik niet te zeggen, hihi! Op een doordeweekse dag zo laat naar bed! Ach ja, ik ben nu eenmaal een avondmens. Dan heb ik de beste ideeën, is m’n creativiteitspeil op z’n hoogst en voel ik me gewoon het lekkerst in m’n vel.

Wat je niet zag: 😉 (een paar dingetjes dan hè, je zag wel meer niet, hihi!)
-Stevie naar bed, poging 1. Je zag poging 2. Die lukte -gelukkig- wel. Ze was echt moe.
-Een snel rondje bovenverdieping poetsen en een quick clean van de badkamer. Die laatste terwijl ik douche. Echt? Ja, echt.
-Het eten voorbereiden. Was ook maar tien minuutjes. Kruiden op de kip, kip in de oven. Aardappels schillen, in blokjes snijden en koken. Ik snijd de zoete aardappel in grotere blokjes dan de gewone aardappel; dan zijn ze tegelijk gaar. Laatste vijf minuten alles bij de kip (aardappelen, kikkererwten) en meebakken in de oven. Klaar! (dit was even een kort recept tussendoor, haha!)
-Een aanzienlijk aantal minuten snoet poetsen, aan- en uitkleden en wachten bij het potje. Vier keer paardje gespeeld, twaalf keer een liedje gezongen en vijf boekjes voorgelezen.

Dat was zomaar een dag uit deze week. Morgen is het Pasen. Geen heftige paasbrunches en -gourmetaangelegenheden van deze kant (sinds wanneer dien je trouwens ook met Pasen te gourmetten?!?). Maar, zometeen deel ik op Instagram hoe ik m’n pre-paasontbijt maakte (gisteren). Het is supersimpel, maar verschrikkelijk lekker.

Fijne paasdagen!

‘A day in the life’ is een nummer van The Beatles van het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Mocht je het je afvragen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.