Wat eten we vandaag?

Vandaag moest ik naar de kaakchirurg om de laatste verstandskies die ik nog had, te laten trekken. Aangezien de vorige ervaring een dramatische was, keek ik niet erg uit naar deze afspraak. De vorige keer heb ik dingen geroepen als “Dit was echt verschrikkelijk!” en “Bevallen vond ik minder erg dan dit!”. En ook “Er zit een eekhoorn op de weg!”. ’s Nachts. Toen ik in bed lag. Dat laatste had meer te maken met ijlen van de koorts die naderhand opkwam. Drama! Ziek, zwak, misselijk… you get the point.

Achteraf heb ik toen gewoon pech gehad. De kies die eruit moest, bleek in ontstoken tandvlees te zitten. En naderhand zette die ontsteking zich vrolijk voort in m’n wang. Daar was ik zo ziek van. Volgende keer beter, want er moest dus nog een kies uit. Dat was vandaag.

Pretty pills

Deze pijnstillers doen gezellig mee met de neontrend…

Wereld van verschil! Er werd naar mijn angsten geluisterd, ik kreeg een muziekje op m’n oren en het was echt zo gepiept. Nu voel ik er nog verrassend weinig van. Zo weinig zelfs, dat ik denk dat de verdoving nog steeds niet uitgewerkt is. Maar dat moet nu toch wel.

Wat heeft dit verstandskiezenverhaal, toch een beetje vies, te maken met een smakelijke vraag als ‘Wat eten we vandaag?’? Ik hoor het je denken. Dat zit dus zo: ik maakte een hele domme fout tijdens het zappen. Zo rond een uur of vijf was ik Dora The Explorer wel beu. Stevie niet, maar drie afleveringen vond ik wel genoeg. Dus zapte ik naar 24Kitchen. Vlak voor etenstijd! Als je niet mag eten! Dom…

Stevie zat gezellig naast mij op de bank. We keken naar een programma over snelle maaltijden (nee, niet die in vijftien minuten…) en er kwam allerlei heerlijks voorbij. Tussendoor maakte ik zelf ook een snelle maaltijd voor Stevie (lees: boterhammen en rauwkost, voor een keertje mag dat). En terwijl we keken naar een tv-karbonaadje op de grill, at Stevie een bakje met olijfjes, zilveruitjes en augurken leeg. “Lekker, mama!”, zei ze om de tien seconden. En toen de karbonade ook nog voorzien werd van een muntsaus, besefte ik dat ik wel heel erge trek had (zie je dat? Hoe ik het woord ‘trek’ gebruik? Géén honger hè. Nee nee!).

"Hmmm, lijfjes!"

“Hmmm, lijfjes!”

Je gaat toch ook niet naar een kookprogramma zitten kijken, met een etende dochter naast je, terwijl je zelf niet kunt eten?!? En toen was het hek van de dam. In mijn hoofd dan. Ik bedacht allerlei lekkers. Wat ik zou willen eten. Of wat ik zou kunnen maken. Pizza. Sushi. Een Jumbo Combo van het Hard Rock Café. Een salade niçoise. Ben & Jerry’s Cookie Dough-ijs. Burrito’s. Rijstevlaai (ja? ja!). Hot dogs. Een strawberry mojito…

In een poging om m’n aandacht van eten af te leiden, pakte ik m’n telefoon, maar het eerste wat ik zag waren foto’s van maaltijden: Instagram rond etenstijd! Die en die aten vandaag daar en daar. Lekkere broodjes! Taart! Gevulde champignons! En zelfs een heus braadstuk!

Uiteindelijk heb ik een banaan in kleine stukjes gesneden en door wat kwark met honing geroerd. Tóch niet helemaal zo lekker als een Jumbo Combo van het Hard Rock Café, maar oké. Ik heb, heel voorzichtig, gegeten.

Wil je mij volgen op Instagram? Dat kan! Mijn Insta-naam is vanbrittnl. En ik post niet alleen maar eet-foto’s, haha!

Instagram - Chocobomb Cake  Instagram - Dropjes   Instagram - Cosmo's

Instagram - Mango-sinaasappel-grapefruit-gember-sap   Instagram - Espresso-milkshake  Instagram - Cheesecake

3 gedachten over “Wat eten we vandaag?

 1. René

  Hahaha geniaal stuk Britt. Heb het zelf ook meegemaakt! Niks is zo vervelend als niet mogen eten omdat je verstandkiezen eruit liggen!

  Reageren
 2. Robin

  Nadat mijn verstandskiezen eruit waren, mocht ik wel eten. Ik had zelfs een avonddienst. Mijn tandarts zag namelijk ’s morgens dat ik bovenin twee verstandskiezen had en vond het nodig ze er meteen maar uit te duwen. ’s avonds heb ik magnetron lasagna gegeten. En dat was me toch lekker!!!! Gewoon omdat je dan honger hebt. Daarna wel goed spoelen, want anders groeit er lasagna in je tandvlees, bleh!
  Maar fijn dat het zo meegevallen was!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.