Meer dan tien carnavalsoutfits met één tutu

Gisteren liet ik je zien hoe je een simpele tutu maakt. Vandaag krijg je meer dan tien ideeën hoe je een witte tutu kunt combineren voor carnaval.

Ik heb voor de styling gebruik gemaakt van simpele items, die makkelijk te maken zijn en niet te veel kosten. De tutu die ik gisteren liet zien was ook simpel, dus ga ik het je nu niet moeilijk maken met ingewikkelde accessoires.

De basics:
-witte tutu
-wit shirt

Aangevuld met vanalles…

Tutu - Feestspullen

Outfit 1: engel

Tutu - Engel

Ja, je kunt ook vleugeltjes kopen bij een feest- of speelgoedwinkel, maar heb jij ooit door een volle kroeg gelopen met van die dingen op je rug? Ik wel. Horror! Nu waren die van mij ook redelijk groot (en zwart! Beetje gothic!), dus eigen schuld, dikke bult. Later moest ik, verkleed als engel, een sportles geven (don’t ask!) en bedacht ik dat ik de vleugeltjes ook gewoon kon printen en op m’n shirt kon plakken (printen en strijken is ook een mogelijkheid). Superidee als je niet teveel mee wilt zeulen met carnaval.

Outfit 2: zuster

Tutu - Zuster

‘Zuster’ klinkt eigenijk een beetje oneerbiedig voor onze hardwerkende, verpleegkundige medemens, vind ik. Maar met carnaval zeg je niet: “Ik ben verkleed als verpleegkundige”. Beetje raar.

Met rode tape (of roodgekleurd stickervel) maak je een kruis op je witte shirt. Houd er wel rekening mee dat het rood af kan geven, dus gebruik een oud shirt. De spuit kun je met een touwtje om je nek hangen en de pleisters zijn gewoon voor in de tas. Eventueel kun je van witte karton ook een kapje voor op je hoofd vouwen. Kruis erop met rode stift en je bent klaar. Tip: teken het kruis erop vóór je het kapje in elkaar zet.

Outfit 3: poedel

Tutu - Poedel

Maak twee pompons van roze tule. Je ziet hier hoe dat moet.
Knip twee oren van stof en maak deze vast aan een diadeem (vastzetten met speldjes kan natuurlijk ook). Maak één van de pompons ook vast op het diadeem. Dit is de toef die voor op de kop zit. Maak de andere pompon aan de tutu vast, als staart.

Teken met kohlpotlood (of schmink) een hondenneus. Eventueel kun je van zwart lint of zwarte stof ook nog een halsband maken.

Outfit 4: sneeuwvlokje

Tutu - Sneeuwvlokje

Supersupersupersimpel! Maak wattenbollen vast aan je tutu en eventueel ook aan je shirt (en/of in je haar). Misschien nog een ijsster (gemaakt van stickervel) op je shirt. Klaar!

Outfit 5: elfje

Tutu - Elfje

Nog zo’n simpel idee: bloemen op je tutu, bloemen op je shirt en bloemen in je haar. Je bent een elfje à la Droomvlucht! Ook leuk met nep-klimop in plaats van bloemen.

Outfit 6: konijn

Tutu - Konijn

Maak een staart van tule (hoe? zo!) en probeer ergens een paar oren op de kop te tikken (feest- of speelgoedwinkel). Heb je geen stoffen wortel (ik wel, zie je? Lucky me!), maak er dan eentje van oranje crêpepapier en groen karton. Hang de wortel met behulp van een koordje om je nek.

Outfit 7: bruid

Tutu - Bruid

Maak een sluier van tule, eventueel met diadeem en/of bloemen. Zorg voor een bloemstukje, een bijpassend tasje, leuke handschoentjes en steek je haar op. Een (nep)gouden ring is er ook leuk bij.

Outfit 8: fee

Tutu - Fee

Maak van glitterkarton (Action, hobbywinkel) een toverstafje. Wellicht heb je nog een eetstokje liggen, dat is hier ideaal voor. Van karton maak je ook een punthoed. Ja, in eerste instantie lijkt het op een kaboutermuts, maar met een reepje tule eraan, is ‘ie écht feewaardig.

Outfit 9: toddler mét tiara (persoonlijke favoriet!)

Tutu - Toddler met tiara

Maak een kroontje van glitterkarton (eventueel op een diadeem) en een sjerp van stof met de tekst ‘Toddlers & Tiara’s’ of ‘I won the Grand Supreme’ of ‘It wasn’t fair’ of… ik kan nóg wel twintig slogans verzinnen. Misschien een loopgroep volgend jaar, haha!

Nog meer ideetjes voor de witte tutu:

-prinses (kroontje, handschoentjes…)

-roodkapje (rood capje/mutsje, mandje…)

-ballerina (haren in een knotje, linten om je onderbenen…)

Fijne carnaval!

2 gedachten over “Meer dan tien carnavalsoutfits met één tutu

  1. BrittMeijs Bericht auteur

   Thanks Robin!
   Ik denk dat Stevie als ‘Toddler met tiara’ gaat. Vind ik zelf de grappigste. Ik heb ook nog een roze tutu gemaakt met een rokje van panterprintstof erover. Dus ze kan ook nog als panter verkleed.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.