Last-minute carnavalsoutfits

Vanavond, of misschien vanmiddag al, ga je carnaval vieren. Je hebt nog geen pak. Wat doe je? De volgende carnavalsoutfits zijn simpel en snel te maken. Oké, de prijs voor best verklede carnavalsvierder zul je er niet mee winnen, maar je bent in ieder geval verkleed.

Optie 1

Cupido/Valentijntje

Je hebt nodig:

-Witte en rode kleding. Kijk in je kast. Denk out-of-the-box. Een korte broek, die je normaal alleen in de zomer draagt, kan nu ook. Kijk ook bij je sokken, handschoenen, shawls en sportkleding (voetbalsokken, zweetbandje…).

-Een stuk rood papier of karton. Knip hier een hartje van en plak dat op je shirt.

-Een (eet)stokje en een klein stukje rood of wit papier/karton. Je maakt hier een pijl van:

Carnavalsoutfits - Cupido-pijl

-Gebruik passende make-up (rode lippenstift, glittertje hier en daar…) en steek je haar op/maak een knot waar je de pijl in verwerkt.

-Heb je tijd om nog snel een winkel in te wandelen? Ga naar een Blokker, Kruidvat, Marskramer… in ieder geval een winkel waar je wat Valentijnsdingetjes kunt vinden.

Optie 2

Trek een schort aan, draag makkelijke schoenen (Crocs, clogs… je snapt het) en rubberen handschoenen. Het liefst van die ‘mooie’ gele. Misschien nog een haarnetje en je bent klaar.

Optie 3

‘Queen of hearts’

Zoek in je kast naar zwarte en rode kleding. Alles kan! Een oude panty kun je afknippen tot arm- of beenwarmers. Een rokje kan soms best over een broek. Denk niet te gewoontjes.

Wat je verder nog nodig hebt is een stok kaarten, een reep witte stof (oud laken), zwarte stift en rode lippenstift. Van karton kun je een kroontje maken, maar wellicht het je een diadeem die je als kroon kunt gebruiken.

Carnavalsoutfits - Queen of hearts

Het rokje is een gewoon rokje dat ik met veiligheidsspelden op twee plaatsen een beetje omhoog heb gedaan. Geeft het net een andere look. De kaarten heb ik met een veiligheidsspeld vastgemaakt. Van een reep stof maakte ik de sjerp met de tekst ‘Off with their heads!!’.

Optie 4

Zoek al je grijze kledingitems (én accessoires) bij elkaar en ga als 50 shades of grey. Print onderstaande pagina een paar keer uit en knip de kleine kaartjes los. Plak deze op je outfit (of vastnieten als dat kan).

Carnavalsoutfits - 50 shades of grey

Dat was het!

Zoals gezegd: je wint hier geen originaliteitsprijzen mee, maar dat was ook niet het doel. Dan had je eerder aan je outfit moeten beginnen, haha! Kijk eens goed in je kast (en in die van je partner!) en laat je creatieve brein werken. Op zolder kun je misschien ook nog wel wat vinden (groen shirt, kerstslinger om je nek, kerstballen als oorbellen… KERSTBOOM!!). Of in de keuken (schort, ovenwanten, houten lepel… TOPCHEF!!).

Succes en een fijne carnaval! Komende dinsdag op deze site een recept voor haringsalade (woensdag haring happen!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.