Je eigen bierproeverij voor Valentijn!

Allemaal leuk en aardig, Valentijnsdag, maar zit jouw man echt te wachten op een roze kaart met rode hartjes? Gooi het eens over een andere boeg en creëer je eigen bierproeverij voor Valentijn. En nee, dat is geen hogere wiskunde. In dit geval gaat het gewoon om een paar biertjes en een fijn gesprek, niet om moeilijke smaaktermen en ingewikkelde reukrituelen. En al zéker niet om het uitspugen van drank!

Ook als je geen kenner bent, kun je dit doen. Sterker nog, ik drink graag een biertje en ik weet wel dat ik het ene biertje lekkerder vind dan het andere, maar een echte connaisseur ben ik niet, hoor. Het gaat hier juist meer om de aandacht die je eraan geeft en de gedachte die erachter zit. Je eigen bierproeverij… hoe pak je dat aan?

Tips om je creativiteit aan te wakkeren:

-Hoeveel ‘gangen’ wil je? En wil je er hapjes bij? Of een simpel zoutje? Of ‘just beer’?

-Je ‘werkt’ van licht naar donker.

-Kies een paar bieren en bedenk daar hapjes bij óf doe dit andersom. Je kunt het simpel houden, met bier dat je in de supermarkt kunt kopen. Je kunt ook naar een slijterij gaan. It’s up to you!

-Bij de slijterij kunnen ze je ook adviseren over het bier en waar het bij past.

-Kies eventueel een thema: een land, alleen witbier, bier met gekke namen, etcetera.

-Of neem een persoonlijk biertje op in je menu, bijvoorbeeld bier uit een land waar jullie samen zijn geweest of bier dat jullie dronken bij een speciale gelegenheid.

-Vettig en/of pittig eten doet het bijna altijd goed bij bier. Dûh! Open deur!

-Heb je misschien bijpassende glazen bij elk biertje? Of kun je glazen lenen? Dat geeft het nét die extra touch. Hoeft niet, kan leuk zijn.

Dit is mijn biermenu: (ik heb het simpel gehouden, met bier uit de supermarkt)

Eigen bierproeverij - Corona met nacho's

Corona met nacho’s en salsa

Hoe simpel! Mexicaans bier met een Mexicaans hapje.

 

Eigen bierproeverij - witbier met sushi

Witbier met sushi

Een beetje Googlen (en eigen smaak) leert mij dat witbier vaak goed combineert met fris eten. Tàdáááá!

 

Eigen bierproeverij - Kriek met toastjes paté

Kriek met toastjes paté

Ik weet dat paté (en ook eend) goed combineren met fruit, bijvoorbeeld met kersen en cranberry’s. Cranberrygelei is een behoorlijk gangbare combinatie met paté. Met dat idee in m’n achterhoofd, ben ik voor deze combinatie gegaan.

Zie je hoe simpel je het kunt houden?

Niet alleen leuk voor Valentijnsdag, maar bijvoorbeeld ook voor een low key verjaardag thuis. Of zomaar! Je kunt het zo uitgebreid en ingewikkeld maken als je zelf wilt. Of lekker ‘easy’, zoals ik heb gedaan. Of je nu kennis van bier hebt of niet, maak er iets leuks van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.