Je eigen agenda maken // VAN BRITT

Maak je eigen agenda

Heb jij dat ook? Dat je te weinig plaats hebt in je agenda? Of dat de indeling toch niet helemaal optimaal is? Een grote agenda heeft vaak één dag per pagina (daar gaat je weekoverzicht) en een kleine agenda heeft weer te weinig ruimte. Na drie organizers, de Flow-agenda die ik bij de decemberzegels kreeg en nog een simpele agenda van de Hema, heb ik besloten m’n eigen agenda te maken.

Ja, het is even wat werk. Maar ik heb nu wel een agenda die precies de goede indeling heeft.

Ik heb gekozen voor een schrijfblok met ringetjes en gaatjes, zodat ik de bladzijden eruit kan scheuren en in een map kan doen. Mocht dat nodig zijn. Dit schrijfblok heeft een insteekgedeelte op beide delen van de kaft. Handig!

Een pagina met personalia…

Ik vind ‘personalia’ maar een raar woord, maar toen dit (‘ikke’) er stond, vond ik het weer té ‘babyalbuminvulboek’. Dus staat er nu niks. Voordeel van masking tape, je haalt het er zo weer af.

Dan de verjaardagen. Ik wilde alles op één pagina. Ja, dan moet ik klein schrijven, dat klopt.

Een pagina voor adressen:

Ik heb ook een pagina opgenomen voor cadeau-ideeën. Vaak bedenk ik in mei een geweldig leuk cadeau voor iemand die in november jarig is. En denk je nou dat ik dan in november nog weet wat ik ook alweer bedacht had? Nope! Daarom deze -handige!- pagina.

‘Lenen/uitlenen’: daar kun je invullen wat je hebt uitgeleend (boeken bijvoorbeeld) of wat je zelf geleend hebt. Wanneer en aan/van wie.

Op internet heb ik gezocht naar belangrijke data en vakanties:

Het gele tabblad komt van een ander schrijfblok, maar het past hier prima. Je kunt het er als het ware in klikken. Dit is mijn bladwijzer. Op deze pagina plak ik steeds een maandoverzicht (zie verderop in dit artikel).

Daarna volgen de weken:

De achterkant van elke week is blanco. Ik wilde graag een agenda die ik ook als notitieblok kan gebruiken. Daar gebruik ik de achterkant van de weekpagina dus voor.

Achterin de agenda zitten de maandoverzichten:

Wil jij ook een eigen agenda maken? Hier een paar tips:

-Het klinkt misschien raar, maar kies een soort huisstijl. Zeker als je de agenda zelf schrijft (typen kan natuurlijk ook). Anders is alles in je eigen handschrift en zijn de praktische zaken (weeknummer, datum…) niet te onderscheiden van de dingen die je noteert in je agenda.
Ik koos voor simpele masking tape-titels, zwarte fineliner en markers in neonkleurtjes. In de agenda schrijf ik met een balpen en potlood.

-Kies een handige map of een fijn schrijfblok. Liefst met een flapje aan de binnenkant van de kaft, zodat je kleine dingetjes (afsprakenkaartjes, visitekaartjes, etcetera) kwijt kunt. Kun je niets vinden met zo’n flapje? Plak dan een enveloppe aan de binnenkant van de kaft.

-Ga er eventjes goed voor zitten. Zelfs als je een agenda typt en print, ben je niet 1-2-3 klaar.

-Let goed op met de vakanties! Kies de goede regio en check het op meerdere sites. De overheid heeft bijvoorbeeld een andere adviesdatum gegeven voor de voorjaarsvakantie dan de datum die uiteindelijk gehanteerd wordt. Tenminste, voor de regio zuid. Dit heeft te maken met carnaval.

Mogelijke pagina’s:
-personalia
-adressenlijst
-cadeau-ideeën
-belangrijke data
-verjaardagskalender
-leen- en uitleenbladzijde
-ideeënpagina’s/notitiepagina’s
-herinneringen/onthouden
-gegevens kind(eren) + school, kinderdagverblijf
-jaarkalender
-inloggegevens (voor websites bijvoorbeeld)
-weekmenu + standaard boodschappenlijst
-schoonmaakplanner

4 gedachten over “Maak je eigen agenda

 1. Christine Sanders

  Leuke ideeën!!! Ik heb er ook een foto van mezelf opgeplakt (op de kaft) en ook een bij persoonlijk! Ik heb er een schoolagenda van gemaakt dus ik heb ook een plek gemaakt voor me rooster.

  Reageren
  1. BrittMeijs Bericht auteur

   Ja, inderdaad, een foto bij ‘persoonlijk’. Een hele goeie tip. En als het een schoolagenda moet zijn uiteraard plaats voor je rooster. Slim!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.