Kokosbrownie

Na browniecupcakes met gezouten caramel, nu deze killercombinatie: kokosbrownie!

Ook bij deze brownie heb ik weer caramel gebruikt, deze keer in de vorm van een saus. Ik heb verse kokos gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor geraspte kokos uit een zakje.

Hoe ga je nou zo’n kokosnoot te lijf? Nou, er zitten drie zwarte ogen op zo’n ding. Één daarvan is zachter dan de andere twee. Ik gebruik altijd een grote spijker om te voelen welke dat is en die prik ik in. Nou ja, prik… met behulp van de spijker én een hamer. Spijker eruit en het sap kan er zo uitlopen.

Daarna doe ik de kokosnoot in een dweil (géén theedoek, te dun!). Gewoon zo’n stoffen dweil, hè. Die je om een trekker heen kunt vouwen. Voor het geval je nu aan een soort mop denkt 🙂 Vervolgens sla ik de noot, terwijl deze in de dweil zit, keihard op de grond (liefst buiten 😉 ). Open!

Ik weet het, het is niet de meest chique manier om een kokosnoot te openen. Maar het werkt voor mij. Je kunt op internet ook allerlei tips vinden. Bijvoorbeeld de noot een kleine drie kwartier in de oven bakken, waardoor deze breekt. Duurt mij te lang, haha!

2 gedachten over “Kokosbrownie

  1. Shanti

    Hey Britt leuke site! Die kokosbrownie ziet er gruwelijk uit 😉 maarreeee als ik t goed begrijp maak jij ons dus lekker met fotos en vertel hoe je een kokos opent, maar niet hoe je de brownies maakt?! That’s so wrong! Ik zou t graag horen in ieder geval!
    Xxx Shanti

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.