Woensdag workout 5-12-’12

Geen tijd om te sporten vandaag? Echt niet? Misschien dat een wandeling na het eten wel in je drukke schema past. Mooie gelegenheid voor de Sint om dan een bezoekje aan jouw huis te brengen 😉 En ook al doet de Sint jouw huisje niet aan vandaag, dan nog is ‘er even uit zijn’ een prima workout voor deze woensdag.

Voor Stevie’s geboorte vond ik het altijd erg moeilijk om ‘zomaar’ te gaan wandelen. ‘Had ik maar een hond’, dacht ik dan. Slaat nergens op, want honden en ik zijn geen match. Een wandeling moest een doel hebben. Ergens naartoe. Nu wandel ik ook voor de lol. Met een kind gaat dat beter, haha! Kun jij ook niet ‘doelloos wandelen’? Je kunt natuurlijk ergens een hond of een kind gaan lenen, maar je kunt het ook eens proberen met dit boek:

Het geeft je allerlei opdrachten die je tijdens een wandeling kunt doen. Papier verzamelen bijvoorbeeld. Of een klein passe partout meenemen, zodat je alles via een venstertje kunt zien. Het is wel vrij artistiek allemaal, dus hier ook een paar ‘nuchtere’ tips:

-Wandel in het bos of park en verzamel stokken. Of ga op zoek naar één uitzonderlijk exemplaar. Misschien kun je ‘m bij thuiskomst laten drogen en verven (leuk om aan het plafond te hangen met, bijvoorbeeld, kerstballen eraan). Kleine tip: draag handschoenen. Niet alleen tegen koude handen, maar ook wegens lichte smetvrees, haha!

-Neem je fototoestel mee.

-Loop volgens een schema, bijvoorbeeld: links, rechts, links, links, rechts, en weer van voor af aan. Kijk waar je uitkomt.

-Haal iets kleins bij een winkel die verderop zit. Ik wil hier niet je koopzucht aanwakkeren (!), maar als je vooraf bedenkt een pakje boter te halen bij de supermarkt aan de andere kant van het dorp, dan geef je jezelf een klein doel en, met een klein beetje discipline, ontaardt dit niet in een shopping spree.

Wandel ze!

Volgende week woensdag weer een workout. Het wordt er eentje voor binnenshuis, denk ik. Hebben de huismussen ook wat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.