Stempels maken

Ideaal om een cadeautje of een brief snel op te leuken, deze stempels. Je hebt ze zo gemaakt van een klein blokje hout en een stukje rubber. En dan bedoel ik rubber uit een zogenaamde Rubber Hobby Set. Ken je ze nog? Daar maakte je dan haarspelden van en broches. Ik heb mijn Rubber Hobby Set altijd bewaard (een goeie twintig jaar zelfs!). De houten blokjes komen van de bouwmarkt (zelf even zagen of laten doen), maar je kunt ook dopjes en dekseltjes gebruiken. Het dopje van een Aquariusflesje leent zich hier bijvoorbeeld goed voor. Zelf stempels maken, zo doe je dat:

Snijd met een hobbymesje een figuur uit het rubber en plak het figuurtje met behulp van contactlijm op het houten blokje. Laat goed drogen, eventueel met iets zwaars erop en klaar is je stempel. Bedenk goed dat je de stempel in spiegelbeeld maakt. Vooral belangrijk bij tekst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.