Start!

Spannend! Vandaag ben ik van Blogger naar WordPress overgestapt. Nou ja, niet alleen vandaag eigenlijk. Ik ben namelijk al weken aan het oefenen met WordPress. Mini-thuiscursus en heel veel uitproberen. Leek als ik ben, heb ik de computer al meerdere malen uit het raam willen gooien.

Het begon al op de website van WordPress:

Het is zo makkelijk…
1. Vind een webhost die voldoet aan de gestelde eisen (PHP, MySQL)
2. Download & installeer WordPress via onze beroemde 5-minuten installatie door het zipbestand op je webhost uit te pakken en je databasegegevens in het configbestand te zetten

Nou daar waren ze me al kwijt, hoor! Ik wist nog geeneens wat een zipbestand was, dus hoe ik dat moest ‘uitpakken’…? Databasegegevens? Configbestand? HELP!

Waarom dan toch WordPress? Om te beginnen hoorde ik er veel goede verhalen over. Ongetwijfeld zijn er ook genoeg andere sitebouwprogramma’s die ook geweldig zijn (of nog beter), maar dit sprong er voor mij uit. En het is een beetje als toen ik de overstap maakte van een vaste computer met Windows naar een Macbook: het is even wennen, maar dan wil je niet meer anders. Je raakt er in thuis.

Buiten het hele computergebeuren, vind ik het nóg spannender dat ik nu echt ga starten. Al jaren roep ik dat ik ‘iets voor mezelf wil’, maar ik ben altijd te bang geweest om te falen. Wat gemaakt heeft dat ik nu toch begin, weet ik niet. Ineens vond ik dat ik de schouders eronder moest zetten. Dus zie hier: VANBRITT.NL

Een gedachte over “Start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.