Soepgroente

December is een drukke maand. En aangezien ik niet zo van de afhaalmaaltijden ben, heb ik dan graag het een en ander in de vriezer liggen, zodat ik snel iets gezonds kan maken. Zo vries ik regelmatig soepgroente in. Hier maak ik dan groentesoep of erwtensoep van.

Gebruik groente naar keuze. Wat er voor mij echt in hoort zijn prei, knolselderij en winterpeen. Vandaag heb ik ook nog spruiten aan m’n soepgroentemix toegevoegd. Misschien minder lekker in de erwtensoep, maar da’s dan jammer. Meer voedingsstoffen, denk ik dan. Wat in groentesoep ook goed kan:

  • ui
  • paprika
  • sjalotjes (kleintjes, en dan gewoon in z’n geheel, wel pellen!)
  • selderijblad
  • bleekselderij

Varieer een beetje. Gewoon doen wat jij lekker vindt!

Loop jij bovenstaande knol ook hard voorbij in de supermarkt? Ik kwam erachter dat veel mensen van mijn leeftijd (26 nu) nooit een knolselderij kopen, want hoe moet je zoiets bewerken?!! Gewoon in je winkelwagentje gooien! Je snijdt de buitenkant eraf en dan kun je blokjes snijden van de knolselderij. Ook heel lekker door de aardappelpuree. Ik heb er ook wel eens schuim van gemaakt met behulp van een melkopschuimer, melk en veel knoflook. Dat schuim is lekker bij stamppot en stoofvlees. En ik vind dat knolselderij knoflook ‘goed kan hebben’.

Meng alles…

…en doe de groentemix in diepvrieszakjes.

Als ik erwtensoep maak, voeg ik nog spliterwten, dik bevleesde ribbetjes, zout en een laurierblad toe. That’s it. En water natuurlijk.

Voor groentesoep gebruik ik water en een soepvleespakket: mergpijpje, gehakt (voor balletjes) en soepvlees. Daaraan voeg ik zout toe. Bij hoge uitzondering maak ik de soep van een bouillonblokje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.