Peternoten!

Lekkere pepernoten bakken! Of: peternoten. Volgens Stevie.

Het recept:

250 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram bruine basterdsuiker
100 gram boter
halve deciliter melk
anderhalve eetlepel speculaaskruiden
snufje zout

Roer de boter zacht met de mixer. Voeg basterdsuiker, zout en speculaaskruiden toe. Meng goed door en voeg dan het bakmeel en de melk toe. Kneed het mengsel tot deeg en laat het deeg ongeveer een half uur in de koelkast een beetje opstijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak kleine bolletjes van het deeg. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) en druk de bolletjes een beetje plat met je vinger.

Bak de pepernoten zo’n 10 tot 15 minuten.

Mijn hulpje:

Klaar!

Je kunt er ook nog chocoladepepernoten van maken als je de pepernoten even af laat koelen en in gesmolten chocolade doopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *