Een gat in je broek

Na de geboorte van Stevie paste mijn kleding niet meer. Letterlijk en figuurlijk, want sommige kleding wilde ik ook niet meer aan. Niet dat ik voorheen altijd naveltruitjes droeg (hallo striae!), maar toch. Voor m’n gevoel moest het anders.

Toen Stevie zes weken was, ben ik in een soort roes gaan shoppen. Moet je niet doen als je pas bevallen bent. Tenminste, ik niet. Ik kocht een veel te dure spijkerbroek en een blouse die eigenlijk helemaal niet bij me past. Zucht…

De spijkerbroek past al een tijdje niet meer. Een vriendin van me past ‘m wel. Dus geef ik ‘m weg. Nu is het zo dat er een flink gat bij de linkerknie zit. Dit hoort zo, maar da’s niet de stijl van mijn vriendin. Dus loste ik het zo op:

Het gat in de broek.

Je hebt nodig: garen, knopspelden, naald, een stukje karton en een stukje stof. Het stof zie je straks door het gat, dus kies een goeie kleur/motief.

Plaats het stukje karton met daarop het stof onder het gat, dus in de broekspijp.

Speld het stof vast. Let op dat je het karton niet meeneemt. Het karton is hier eigenlijk je hulpje. Afspelden, en zometeen ook het vastnaaien, gaat hiermee veel gemakkelijker.

Naai het lapje stof vast. Ik koos uiteindelijk voor zwart, omdat het stof ook zwart was. Maar ik had ook een soort matgoud garen klaarliggen, omdat de broek hiermee ook omgezoomd was (zie tweede foto). Kies een kleur garen die voor jou werkt. Een hele afwijkende kleur kan ook heel mooi zijn. Het ligt aan de broek, het lapje stof en je stijl.

Dit is de broekspijp binnenstebuiten (na reparatie).

Knip het lapje stof een beetje bij (ruim knippen! laat een flinke rand over langs het gestikte) en je bent klaar.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.