De Sint zat te denken, wat hij de kinderen zou schenken.

Of Sinterklaas nu de cadeautjes brengt of dat de kerstman dat doet; er moet wel voor geshopt worden. Maken de kinderen een verlanglijstje? Wat is het budget? Zijn er nog ‘regels’? Hieronder een aantal tips:

-Begin op tijd met het plannen van de aankopen. Zo kun je ook beter de aanbiedingen in de gaten houden.

-Weet wat je budget is. Misschien is dit nodig, praktisch gezien. Misschien ook niet, maar vínd jij het nodig. Ook prima.

-Bedenk vooraf -ongeveer- wat er gekocht gaat worden. Beter nog: houd een notitiepagina in de agenda vrij hiervoor, waarop het gehele jaar cadeau-ideeën geschreven kunnen worden. Dit is trouwens ook een goede tip voor verjaardagen. Hoe vaak gebeurt het niet dat tegen de tijd dat iemand jarig is, je alweer vergeten bent wat je vier maanden geleden bedacht had om cadeau te doen. Opschrijven dus!

-Vergeet ook pakpapier en dergelijke niet! Da’s toch weer ander papier dan voor een verjaardagscadeautje.

-Stel je regels, maar ook: ‘choose your battles’. En daarmee bedoel ik: vind jij een bepaald item (spelcomputer, prijzige Uggs) ‘gewoon niet nodig’. Houd je daaraan vast? Of doe je water bij de wijn? Bedenk ook hoe je er zelf in stond, vroegâh. Sommige rages waaien wel weer over en sommige hobby’s zijn liefhebberijen van korte duur. Maar soms is iets een echte musthave of blijvend, ook al zou het jouw keuze nooit zijn.

-Als laatste een versje:

Ik heb me aan het versje gehouden, hihi. Over een paar dagen het ‘resultaat’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.