Cadeau-ideetjes I

Ben je helemaal blanco? Geen inspiratie meer? Hier een paar ideetjes:

Koop een kookboek. Dit hoeft niet prijzig te zijn, hoor. Bij de boekhandel, HEMA of zelfs Action. Het kan allemaal. Vervolgens schrijf je er extra recepten in. Gebruik post-its om alvast boodschappenlijstjes te maken die je dan bij het desbetreffende recept plakt. En probeer ook aanverwante recepten te vinden. Bijvoorbeeld: een recept voor Italiaanse tomatensoep vraagt in de ingrediëntenlijst om pesto. Je kunt hier een recept voor pesto bij doen. Of een recept voor gegrilde pompoen bij een recept voor pompoensoep, zodat de lezer het ook nét even anders aan kan pakken. Wees creatief! Leuk inpakken en je hebt een persoonlijk en origineel cadeau.

Al eens aan homemade food gedacht? Deze zelfgemaakte koekjes bijvoorbeeld:

Of gepersonaliseerde koekjes:

Een glazen pot met daarin olijven of een mix voor je favoriete cake. Zelfgemaakte vanillesuiker kan ook prima als cadeautje voor een culi-fan:

Een etenswarenpakket met daarin alles om een bepaald gerecht te maken. Inclusief recept natuurlijk.

Een bon voor een (verjaardags)taart. Die jij dan bakt?

Een tijdschrift. Of geef een Blad Cadeau. Dat is een soort tegoedbon voor een (mini-)abonnement op een tijdschrift naar keuze. De ontvanger kan dan kiezen.

Een niet-fysiek cadeau. Een dagje weg. Een etentje. Een keertje de auto wassen. Een logeerpartijtje:

Deze logeerhangers bevatten een klein handdoekje, sokken, tandpasta, tandenborstel en een klein verhaaltje voor het slapen gaan. Het idee is om de extra kleding die je meeneemt naar je logeeradres over de hanger te doen. Of je pyjama natuurlijk. Heel makkelijk te maken van een kledinghanger, een baan stof en wat restjes stof.

Morgen verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.