Advent calendar, kraft paper, paper bags, DIY / Adventkalender, kraft papier, zelf maken // VAN BRITT

Advent-kalender

Weet je nog? Iedere dag een vakje openmaken van je adventkalender om vervolgens ‘beloond’ te worden met een snoepje dat de naam ‘chocolade’ eigenlijk niet waardig is. En als je dan een dag vergeten was, dan had je er de volgende dag twee! Feest!

De adventperiode is de aanloop naar kerst. Vier weken vooraf begint het. Ik meen ooit geleerd te hebben dat het begint op een zondag en niet per sé op 1 december. Na die eerste zondag zijn er nog drie, dus vier in totaal, en dan is het kerst. Dus die kalendertjes met 1 december, 2 december… enzovoorts, die kloppen ofel niet.

En dan zijn er nog de vier kaarsen al dan niet in een speciale adventkrans. Elke zondag komt er eentje bij, zodat er met kerst vier kaarsen branden. Tenminste, daar staat me dus iets van bij. Ik ben namelijk op 12 december jarig en mocht altijd extra kaarsjes uitblazen bij het kringgesprek op de kleuterschool. Ja ja, ik was een bofkontje, haha!

Nu ik er zo aan terug denk, lijkt het me wel wat om dat weer in te voeren, met die kaarsen op die krans. Ben nu wel te laat daarmee, want dat had ik dan gisteren moeten doen, toen was hetde eerste zondag. Waar ik wél op tijd mee was, is een adventkalender. Hieronder twee ideetjes:

Een adventkalender van sokken. Helemaal mooi als de sokken bij elkaar passen. Gelukkig heeft Stevie een hele set sokken gekregen. Allemaal bijpassend.

De getallen zijn gewoon geprint op gekleurd papier. De knijpertjes zijn eigenlijk haarklemmetjes.

De ‘paper bag’-adventkalender:

Tot voor kort had ik ook nog een soort kerstboom van een adventkalender aan de muur hangen. Excuses voor de donkere foto’s; deze komen van mijn oude blog.

We hadden houten bakjes aan de muur.

Bakjes?

Ja, bakjes. Met deksels.

Dat zag er dan zo uit:

En met kerst was het dan zo:

De afgelopen twee jaar hing ik er ook nog slingers tussen, zodat je echt de contouren van een dennenboom zag.

Een, soort van, kerstboom dus. Officieel was onze ‘boom’ ook bedoeld als adventkalender. Dat werkte zo:

►Er zijn vierentwintig bakjes, alle bakjes zijn genummerd (zie foto hieronder).

►Dennis deed cadeautjes voor mij in de bakjes met een even nummer, ik deed cadeautjes voor hem in de bakjes met oneven nummers.

►Een cadeautje mocht iets gekochts zijn, maar ook een gedichtje of iets geknutseld. Ook briefjes met verwijzingen waren toegestaan. Bijvoorbeeld: ‘kijk in de meest rechtse la in de keuken’. Daar lag dan een cadeautje dat niet in een bakjes paste.

►Op 1 december maakte Dennis het eerste bakje open, op 2 december ik het bakje met nummer 2, enzovoorts.

►Cadeautje eruit, kerstbal (o.i.d.) erin!

Heel leuk, hoor. Zo’n adventkalender. Maar we hebben dit maar één keer zo gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.